Fotograaf

Leuk dat je op mijn pagina komt kijken. Ik ben Sophie Jolink van Sophie Jolink Fotografie.  In 2015 ben ik officieel gestart als fotograaf nadat ik mijn fotografieopleiding aan de school voor fotografie met succes heb afgerond.

In het dagelijkse leven ben ik niet alleen fotograaf maar ook moeder van 2 prachtige dochters en uiteraard heb ik ook een liefdevolle man die mij overal in steunt.

Ik heb altijd al een passie gehad voor fotograferen en kon uren bezig zijn met foto’s doorspitten en fotoboeken maken.

Toen mijn oudste dochter geboren is heb ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. Daarna volgde al gauw de eerste cursus om te leren gaan met deze camera. Dit beviel zo goed dat ik op zoek ging naar een basiscursus om nog meer te leren. En uiteraard kon ik het het niet laten om daarna met de fotografie-opleiding te starten om te kunnen groeien naar een professionele fotograaf.

Tijdens de fotografie-opleiding leerde ik vanalles over verschillende facetten binnen de fotografie.  Denk hierbij aan portret-, product-, food- en reclamefotografie. Hier kwam ik er ook achter dat ik het superleuk vind om mensen te portretteren en het liefst zoals ze zijn. Elke shoot heeft zijn eigen bijzonderheden. Een loveshoot voor verliefde koppels of juist een familie die samenkomt om opa en oma te verrassen met een mooie foto.  Belangrijk vind ik dat je ook lol hebt tijdens de shoot zodat je niet alleen met mooie foto’s naar huis gaat, maar ook met een leuke herinnering.

Ben je benieuwd wat voor foto’s ik maak? Kijk dan bij mijn foto’s.  Of volg mij op facebook.

Interesse in een fotoshoot? Je kunt mij boeken voor o.a. :

  • Newbornshoots
  • Kinderen
  • Loveshoot
  • Familieshoots
  • Bruiloften of juist alleen de bruidsshoot
  • Zakelijke portretten/ bedrijfsfotografie

Heb je nog andere vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact op met mij.

 

Een paar weken geleden heb ik samen met mijn vriend een moment design shoot gehad bij Sophie. Het was niet mijn eerste fotoshoot, maar wel ongetwijfeld de meest interessante! Sophie had van tevoren een aantal mooie locaties uitgezocht, en ons toen laten kiezen welke plek het beste bij ons paste. 

Waar normaal verteld wordt welke pose je aan moet nemen en welke kant je op moet kijken, kregen we bij deze shoot steeds kleine opdrachten. Hierbij komt echt je eigen persoonlijkheid naar boven en kun je lekker jezelf zijn zonder een rol te hoeven spelen om mooi op de foto te komen. Mijn vriend en ik zijn al een paar jaar samen, en toch leer je elkaar weer even wat beter kennen tijdens een shoot als deze. En serieus hoeft het zeker niet te zijn, wij hebben vooral heel erg veel gelachen! 

Door de opdrachten zelf, maar ook de manier waarop ze uitgelegd worden, merk je dat je snel los komt. Waar het normaal wat spannend kan zijn om jezelf van je beste kant te laten zien voor de camera, heb je tijdens de moment design shoot helemaal geen tijd om je druk te maken. Alles draait om spontaniteit zoals op de foto’s ook terug is te zien!

Dus Sophie, nogmaals heel erg bedankt, een echte aanrader!

Marieke